Rätt sak på rätt plats

Jag ändrade just mitt lösenord på Facebook och det var inte fullt så enkelt som jag trodde det skulle vara. Jag började med att klicka på hänglås-ikonen (logiskt ställe att hitta det på), vilket öppnade en meny utan några lösenordsinställningar :( men väl med en länk till fler inställningar –> strålande, då kan jag ändra lösenordet där!

Skärmbild av menyn som visas när man klickar på hänglås-ikonen i menyn längst upp på Facebook-sidan.

Men icke. Länken leder till sidan för säkerhetsinställningar, och om någon trodde att lösenordet har med ditt Facebook-kontos säkerhet att göra så hade de fel:

Skärmbild av Facebooks sida med säkerhetsinställningar.

Lösenordsinställningarna ligger i stället under “Allmänna kontoinställningar”. Inte helt fel men det tog mig en halv minut att lista ut det:

Skärmbild av Facebooks sida med allmänna kontoinställningar.

Kanske vore det en bra idé att lägga in en länk, eller en hänvisning, till lösenordsinställningarna på “Säkerhetsinställningar”-sidan?

Leave a Reply

*