Gårdagens användbarhetsförbättring – uppföljning

Jag kan redan nu meddela att gårdagens illröda klistermärken som skulle få folk att inte slå i taket inte fungerar om man sitter under dem.

Tre personer som sitter i beanbags under det låga taket på kontorets övervåning.

Imorse så var det strömavbrott på kontoret så vi satte oss och lekte “Gissa vem jag är” och under den dryga timme strömavbrottet varade så hann två(!) personer som satt under taket ställa sig upp och slå huvudet i det.

Klistermärkena är förmodligen fortfarande effektiva för att undvika att folk går in i taket som de gjort tidigare, men de är uppenbarligen inte så effektiva när folk sätter sig under taket och sedan ställer sig upp. De flesta verkar, helt rimligt, utgå från att det finns nog med utrymme uppåt när de ställer sig upp.

Det är möjligt att min ursprungliga idé – att sätta upp en bit löst hängande rött tyg runt tak­kanter­na – skul­le ha hjälpt i det här fallet. Personerna i fråga hade sannolikt känt att tyget tog emot strax innan de slog i taket och eventuellt kunnat hejda sig i tid. Men det är också möjligt att den varningen hade kommit för sent för att hjälpa (det skulle nog behövas praktiska tester för att reda ut det och det har jag inga planer på att genomföra).

Jag fortsätter följa hur bra klistermärkena fungerar mot att folk går in i taket.

Leave a Reply

*