Det lönar sig att tänka om ibland

Jag var just inne i en sushibutik för att köpa lösa noriblad. Efter att vi rett ut hur många blad det fanns i paketet och vad det kostade så tog tjejen i kassan betalt och sade sedan: “den blir klar om 10–15 minuter”.

Jag blev lite paff.

Ett paket nori-alger.

Uppenbarligen så hade de ett mycket rättvist system där kunderna betjänades i tur och ordning men jag hann knappt börja ifrågasätta rimligheten i att vänta 10–15 min på att de skulle plocka fram noripaketet medan de stod och lagade sushi innan hon insåg att det kanske inte var helt rimligt, vände sig om till kockarna, en av dem lade ned kniven och sträckte sig efter ett paket nori i skåpet bakom, gav det till tjejen i kassan och fortsatte sitt sushilagande, medan tjejen i kassan passade vidare paketet till mig.

Helt plötsligt hade 10–15 min väntetid sjunkit till 10–15 sekunder.

Ibland lönar det sig att tänka om :-).[1] 


1. Och det korta avbrottet lär inte heller ha inneburit någon märkbar fördröjning av resten av arbetet.   Tillbaka △

Leave a Reply

*