Hund i bil

Kim Overland gjorde en smart sak för sin hund: för att underlätta för förbipasserande som oroar sig för hunden när den sitter i bilen så satte han en termometer med stora tydliga siffror på buren så att man snabbt kan se om det är för varmt. Detta kompletteras med en lapp med mobilnumret så att man kan kontakta honom om det behövs.

Foto av termometern på hunden Masons bur.

Hunden Mason med Termometern. Foto: Kim Overland, använt med hans tillstånd.

Kim har skrivit om det på facebook: www.facebook.com/photo.php?fbid=10151594072181666

Bra jobbat Kim!

Att göra saker och ting i rätt ordning

Igår fick en kompis till mig följande meddelande från ge.tt:

Ge.tt meddelar användaren att filen inte är tillgänglig.

Hon fick meddelandet för att jag försökt skicka en stor fil (223.3 MB) till henne. Tyvärr var min fil för stor för gratisvarianten av deras tjänst så Continue reading →

Tala inför folk – med mikrofon

Häromdagen var jag på en föreläsning med 4 personer som höll någon form av anförande och drygt lika många ur publiken som ställde frågor.

De flesta som höll anförande hördes bra men det var en av dem som, trots att personen i fråga använde mikrofon, var väldigt svår att höra.[1]

Jag har sett det förut – en håller mikrofonen på ett lagom avstånd när en börjar prata, men så går tiden och den halkar längre och längre bort. Eller så känns mikrofonen obekväm och en håller den så lång ifrån sig som en kan redan från första början.

Två bilder av en person sedd från sidan. På första bilden håller personen mikrofonen i höjd med munnen. På andra bilden håller personen mikrofonen i brösthöjd.

En börjar hålla mikrofonen bra, men efter en liten stund sjunker den.

…och nu och då så vänder en på huvudet, Continue reading →